Goed voor het milieu

 De zon is de belangrijkste bron van energie op onze planeet, planten zijn de grootste verbruikers van dit soort energie. Met behulp van zonnepanelen kunnen we ook zonne-energie omzetten naar elektriciteit. Een groot voordeel is dat zonnepanelen het milieu niet vervuilen, ze stoten immers geen CO2 uit zoals de fossiele brandstoffen.
Het bouwen van een zonnepaneel kost natuurlijk energie, en na constructie is soms ook nog energie nodig voor onderhoud ervan. Maar uiteindelijk wel een pak minder dan het tijdens zijn levensduur kan opbrengen. In 2000 werd de 'energy payback time', de gebruikstijd die nodig is om de productie van een zonnepaneel te compenseren, geschat op ongeveer 8 a 11 jaar. De technologische ontwikkelingen gaan echter snel, zodat de effici├źntie steeds hoger wordt: vandaag de dag wordt die payback time aangegeven op 1.5 a 3.5 jaar, afhankelijk van het materiaal en de plaats waar het paneel ge├»nstalleerd wordt. Levensduur loopt tegenwoordig ook op tot bijna 30 jaar. Dat betekent dat een zonnepaneel zichzelf vele keren terug opbrengt qua energie besparing. Het blijft een heel milieuvriendelijke maatregel!

 

Voor nog meer info omtrent de verwerking:  klik hier

 


Financieel interessant

Het geld dat je uitgeeft aan zonnepanelen kan je na enkele jaren terugverdienen.
Met behulp van de overheid maken subsidies de aankoop van zonnepanelen een stuk makkelijker en voordeliger.
De belastingvermindering bedraagt 40 % van de betaalde factuur, tot een bepaald maximumbedrag. Voor inkomstenjaar 2011 is het maximumbedrag 3680 euro per jaar.


Als uw woning langer dan vijf jaar in gebruik genomen is, mag u het resterende deel van het bedrag overdragen naar de (drie) volgende jaren, wanneer u het maximumbedrag voor dat jaar bereikt hebt.

 

-Wanneer u 1000 kWh aan stroom heeft opgewekt met de zonnepanelen krijgt u een Groenestroomcertificaat die u kunt inruilen tegen 270 euro. Dit geldt per iedere 1000 kWh die u gedurende de eerste 20 jaar heeft opgewekt!
Voor nog meer info:    http://www.vlaanderen.be

contact

Delimo BVBA
Roeselaarsestraat 9a
8890 Moorslede
Tel: 051/77 07 12

BE0478.544.154

e-mail ons

Design downloaded from free website templates.